Gratis offerte

Alles wat je moet weten over het beitsen van je schutting

Het beitsen van je schutting is een waardevolle investering in de bescherming en esthetiek van je buitenruimte. Door je schutting regelmatig te beitsen, creëer je een beschermende laag die het hout beschermt tegen weersinvloeden, UV-straling en vocht. Bovendien geeft het beitsen je de mogelijkheid om de uitstraling van je schutting aan te passen aan je persoonlijke smaak en de stijl van je tuin.

Alles wat je moet weten over het beitsen van je schutting

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met het beitsen van je schutting, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat de schutting schoon, droog en vrij van vuil en stof is. Verwijder eventuele oude verflagen of beitsresten met een schuurmachine of verfkrabber en maak het oppervlak glad en egaal.

Kleurtje geven of toch naturel?

Er zijn verschillende soorten beits verkrijgbaar, zoals transparante, dekkende en semi-transparante beits. Transparante beits behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout, terwijl dekkende beits het hout volledig bedekt met een kleurlaag. Semi-transparante beits biedt een compromis tussen beide. Vind je een zwarte schutting wel mooi? Bespaar op zelf beitsen en kies voor onze zwart grenen hout-beton schutting!

Bekijk onze zwart grenen schuttingen

 

Grenen schutting met grootte poort

De pot beits staat klaar met de kwast in hand. Wat nu?

Tijd om te beitsen! Breng de beits gelijkmatig aan op de schutting met een kwast, roller of spuitpistool. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat je alle delen van de schutting bedekt. Laat de eerste laag goed drogen volgens de instructies op de verpakking en breng indien nodig een tweede laag aan voor een optimale bescherming.

Na het beitsen van je schutting is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Controleer de schutting jaarlijks op beschadigingen, slijtage of verkleuring en herstel indien nodig met een nieuwe laag beits.

Schutting Kampioen - Projecten - Hout beton schutting montage 23 planks douglas horizontaal vlak - 2

Wist je dat sommige houtsoorten zoals Nobifix al goed bestand zijn tegen weer en wind?

Bekijk hieronder onze populairste schuttingen van dit moment

Bekijk alle schuttingen

Kies uit 200+ combinaties!

Bekijk alle opties

Offerte binnen 5 minuten, De schutting niet veel later

Gratis offerte
Offerte aanvragen
Medewerker

Heb je hulp nodig of een vraag?

Bezoek onze contactpagina of bereik ons via de volgende contactmogelijkheden

1
Kendy Reactie binnen één werkdag
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.