Gratis offerte

Houtverduurzaming

Houtverduurzaming is essentieel om hout met een lagere duurzaamheidsklasse geschikt te maken voor verschillende toepassingen. Bij Schutting Kampioen gebruiken we voornamelijk grenen en vurenhout voor deze behandelingen. Onze houtsoorten worden ingedeeld in gebruiksklassen om de geschiktheid voor specifieke omgevingen te bepalen.

Houtverduurzaming

Houtklasse en verduurzamingsmiddelen

De verduurzamingsmiddelen en eindproducten

Klasse 3: Groen (Basiskopercarbonaat hoofdbestanddeel)
Klasse 3: Bruin (Basiskopercarbonaat hoofdbestanddeel)
Klasse 3: Rood (Propiconazole hoofdbestanddeel)
Klasse 4: Groen (Basiskopercarbonaat hoofdbestanddeel)
Klasse 4: Bruin (Basiskopercarbonaat hoofdbestanddeel)

Klasse 3 omvat hout dat blootgesteld wordt aan weersinvloeden, zoals tuinschermen in een hout-beton schutting. Klasse 4 betreft hout dat voortdurend in grond- of watercontact staat, zoals houten schuttingpalen in de grond.

Behandelmethode

We hanteren de vacuĆ¼mdruk-methode in een autoclaaf met verduurzamingsmiddelen. Deze middelen, zoals groen, bruin en rood, worden zorgvuldig toegepast om de houtsoorten te beschermen tegen omgevingsinvloeden. Al onze gebruikte producten zijn goedgekeurd door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Schutting Kampioen - Algemeen - Schutting montage hout beton schuttingen grenen douglas hardhout projectbouw - 71

Houtverduurzaming in detail

De autoclaaf, een afgesloten buis, creĆ«ert een vacuĆ¼momgeving waarin het hout behandeld wordt. De rails in de autoclaaf helpen bij het in- en uitladen van het hout. Zodra het hout binnen is, wordt de autoclaaf afgesloten en onder vacuĆ¼m gebracht. Het impregneermiddel wordt vervolgens in het hout geperst onder overdruk, een proces dat nauwlettend gecontroleerd wordt door de computer. Zo verzekeren we een nauwkeurige behandeling en optimale bescherming van het hout.

Houtverduurzaming

Offerte binnen 5 minuten, De schutting niet veel later

Gratis offerte
Offerte aanvragen
Medewerker

Heb je hulp nodig of een vraag?

Bezoek onze contactpagina of bereik ons via de volgende contactmogelijkheden

1
Kendy Reactie binnen Ć©Ć©n werkdag
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.