Gratis offerte

Top 4 onderhoudsarme houtsoorten voor schuttingen

In de zoektocht naar de perfecte schutting voor je tuin zijn duurzaamheid en onderhoudsarm een absolute must. Het juiste materiaal kan een wereld van verschil maken in de levensduur en het algehele onderhoud van je schutting. Door te kiezen voor een duurzame houtsoort die weinig onderhoud vereist, investeer je niet alleen in de toekomst van je tuin, maar ook in je eigen gemoedsrust.

Top 4 onderhoudsarme houtsoorten voor schuttingen

4
Douglas

Douglas hout is van nature duurzaam, maar het kan wat gevoeliger zijn voor weersinvloeden en insecten dan de andere genoemde houtsoorten. Het vereist regelmatig onderhoud, zoals behandelingen met houtbeschermingsmiddelen, om de levensduur te verlengen en de kwaliteit te behouden.

3
Redwood

Redwood is een inheemse Amerikaanse houtsoort die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Het is van nature bestand tegen rot en insecten, waardoor het ideaal is voor buitentoepassingen zoals schuttingen. Wel kan een Nobifix houten schutting meer ondergoud vergen dan een hardhouten schutting.

Schutting Kampioen - Projecten - Hout beton redwood schutting montage 23 planks red class piramide

2
Hardhout

Hardhoutsoorten zoals Bankirai en Azobe zijn van nature zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en insecten. Hoewel ze iets duurder zijn, bieden ze een langdurige oplossing met minimaal onderhoud.

Schutting Kampioen - Projecten - Hout beton schutting montage hardhout 21 planks verticaal vlak met L beslag

1
Nobifix

Nobifix is een innovatieve houtsoort behandeld met natuurlijke verduurzamingsmiddelen, wat resulteert in extreme duurzaamheid en weerstand tegen schimmels en insecten. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Dat maakt een Nobifix houten schutting onze winnaar als het gaat over een onderhoudsarme schutting.

Nobifix 19 planks
Nobifix 21 planks
Nobifix 23 planks

Stel je onderhoudsarme schutting visueel samen en vraag direct een offerte aan.

(P.S. deze ontvang je al binnen 5 minuten!)
Top 4 onderhoudsarme houtsoorten voor schuttingen

Offerte binnen 5 minuten, De schutting niet veel later

Gratis offerte
Offerte aanvragen
Medewerker

Heb je hulp nodig of een vraag?

Bezoek onze contactpagina of bereik ons via de volgende contactmogelijkheden

1
Kendy Reactie binnen één werkdag
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.