Gratis offerte

4 tips voor het onderhouden van je schutting

Of je nu een gloednieuwe schutting hebt laten plaatsen of een bestaande schutting wilt opfrissen, goed onderhoud is essentieel om de levensduur en uitstraling te behouden. Een goed onderhouden schutting draagt bij aan de esthetiek van je tuin en verhoogt de waarde van je woning.

 4 tips voor het onderhouden van je schutting

Tip 1
Reinigen van je schutting

Bij het onderhouden van je schutting is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Gebruik een mild reinigingsmiddel vermengd met water om vuil, algen en mossen te verwijderen. Een zachte borstel is ideaal om het oppervlak voorzichtig schoon te schrobben. Spoel vervolgens de schutting grondig af met water om alle resten weg te spoelen. Het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen helpt schade aan het hout of beton te voorkomen.

Tip 2
Bescherming tegen weersinvloeden

Het Nederlandse weer kan grillig zijn, dus bescherm je schutting tegen de elementen. Controleer regelmatig op beschadigingen zoals bijvoorbeeld scheuren. Indien nodig kan het aanbrengen van een weerbestendige verf of beits helpen om het hout te beschermen tegen regen, zonlicht en vorst.

Bonus tip: Nobifix schuttingen zijn al bestand tegen diverse weersomstandigheden, van regen en wind tot vorst, waardoor ze een duurzame oplossing bieden voor je tuinafscheiding.

verticaal douglas vlak 21 planks-2

Tip 3
Seizoensgebonden verzorging

Pas je onderhoudsroutine aan aan de seizoenen. In de herfst is het belangrijk om bladeren en ander organisch materiaal te verwijderen om schimmelgroei te voorkomen. In de winter moet je de schutting beschermen tegen vorstschade door waterafvoer te maximaliseren en sneeuwophoping te voorkomen.

Tip 4
Stel je schutting visueel samen en vraag direct een offerte aan.

(P.S. deze ontvang je al binnen 5 minuten!)
4 tips voor het onderhouden van je schutting

Offerte binnen 5 minuten, De schutting niet veel later

Gratis offerte
Offerte aanvragen
Medewerker

Heb je hulp nodig of een vraag?

Bezoek onze contactpagina of bereik ons via de volgende contactmogelijkheden

1
Kendy Reactie binnen één werkdag
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.